3. Legg ytringsfriheten til grunn for kontrollarbeidet

Ansatt som ytrer seg

Når man kontrollerer de ulike delene av kommunens virksomhet, enten gjennom internkontrollen eller gjennom kontrollutvalget, er man avhengig av tilgang på informasjon. Kommunens ansatte er en viktig kilde til informasjon, for eksempel gjennom avviksmeldinger, varsling og uformelle møter. Det er derfor viktig at kommunens kontrollarbeid bidrar til at de ansatte bruker sin ytringsfrihet.

Som nevnt tidligere skal det ifølge menneskerettighetene mye til for at kommunen som arbeidsgiver kan begrense ytringsfriheten til ansatte. Det gjelder også når de er kritiske til kommunens arbeid.

 

Her er to grep man kan ta for å ta vare på de ansattes ytringsfrihet i kontrollarbeidet:

 

Fprstørrelsesglass over en snakkeboble.
Kontroller status for ytringsfriheten

Status for ytringsfriheten til de ansatte i kommunen er et godt område å starte om dere i større grad vil trekke menneskerettighetene inn i kontrollarbeidet. Det kan for eksempel foregå ved å gjennomgå relevante rutiner for bruk av ytringsfrihet i kommunen eller gjennomføre kartlegginger blant ledere og de ansatte. Det er viktig at systemene for varsling og avvik kontrolleres, slik at de ansatte kan bruke sin ytringsfrihet.

Snakke boble med kryss over.
Ikke legg demper på ytringsfriheten

Det er viktig at metodene man bruker i kontrollarbeidet i seg selv ikke legger en demper på ansattes bruk av sin ytringsfrihet. Erfaring viser for eksempel at meldesystemer som har som formål å lære av sine feil, fungerer bedre enn systemer som er opptatt av å fordele skyld.