NIM har utarbeidet en idébank med relevante problemstillinger for masteroppgaver innen flere fag. Behovet for mer kunnskap på menneskerettighetsfeltet er stort og NIM ønsker å bidra til at flere studenter skriver om problemstillinger som berører menneskerettigheter.
Idébanken inneholder problemstillinger som er relevante for studenter som går på ulike studier, men er særlig relevant for studenter som studerer jus, statsvitenskap, sosiologi, medievitenskap, kommunikasjon og journalistikk.
Forslagene til problemstillinger kan brukes fritt uten samtykke fra NIM. Av kapasitetshensyn kan vi dessverre ikke tilby veiledning på alle problemstillingene i idébanken.
Idébanken er tilgjengelig her.
Skriveplass for masterstudenter
NIM tilbyr også skriveplass og veiledning til aktuelle studenter som planlegger å skrive masteroppgave om menneskerettigheter. Studenter som skriver masteroppgave hos NIM, får utdelt en veileder blant en av våre menneskerettighetseksperter. I tillegg får du tilgang til alt av kontorfasiliteter, inkludert juridiske databaser og bibliotek.
For aktuelle kandidater kan NIM være behjelpelig med innspill til endelig problemstilling.
NIM tar fortløpende imot søknader fra studenter som skal skrive masteroppgave som er relevant for NIM. Dette gjelder hovedsakelig studenter innenfor rettsvitenskap, men fagområder som for eksempel statsvitenskap, sosialantropologi og sosiologi kan også være aktuelle.
Krav for å bli vurdert
- Relevant tema/problemstilling for NIMs arbeid.
- Meget gode resultater fra studiet.
Slik søker du skriveplass
- Send din søknad til info@nhri.no
- Skriv litt om tema og foreløpig problemstilling, samt tidspunkt for oppstart/levering (søk gjerne i god tid før oppstart)
- Legg også ved vitnemål og CV
- Arbeidssted: NIMs kontor i Oslo eller Kautokeino. Skriv i søknaden hvor du ønsker å ha skriveplass
Eksempler på tidligere masteroppgaver:
- «Kan praksis fra EMD gi den norske merinnsynsregelen realitet? – Innsynsretten i EMK artikkel 10 og offentleglova § 11 i lys av denne» av Sylvia Hele Lind – 03.05.2022.
- «Fravikelse av grunnlovfestede menneskerettigheter i krisetider – i lys av koronapandemien» av Sunniva Aksnes – 25.11.2020.
- «Grenseoverskridende overvåking» av Mathilde Mehren – 24.04.2019.
- «Hatefulle ytringer fremsatt overfor noen på grunn av deres etnisitet eller religion» av Vilde Jalleni Tennfjord – 10.12.2018.